Sliten, mycket jobb och fint väder..

Trots att man inte kan se det på den här bloggen så har jag praktik på en reklambyrå webbyrå designbyrå eller vad man nu vill kalla det. Och det är min sista vecka där nu med massor av jobb som ska avslutas därav en bloggtorka av rang..... Återkommer snart med en massa trevliga inlägg.


Running Wild

 

Vill med detta inlägg hylla en redig och rejäl grupp som förtjänar kudos och cred i överflöd om ni frågar undertecknad, det tyska speed/power metalbandet Running Wild. I tvenne dagar har jag lyssnat på tysk hårdrock och varvat Running Wild med Helloween, Gamma Ray och Accept. Jag har en viss förkärlek till dessa grupper det ska icke förnekas.

 

I nådens år 2009 så gjorde Running Wild sin sista konsert på Wacken men jag tror att inom några år så kommer dom att åka runt på festivaler igen och skörda publikens jubel för detta band är alldeles för bra för att inte se dagens ljus på en scen igen. Bandet tillhör den äldre kategorin eftersom det startades redan i nådens år 1976 och då under namnet ”Graniteheart”.

 

Running Wild har alltid varit svag för ”teman” och innan deras album ”Under Jolly Roger” då pirattemat sattes i verk så sjöng bandet om forntida teman och använde hedningasymboler. Men det är väl mest som ”pirater” de har blivit kända. Nog orerat om teman för det är ju ändå musiken som är viktigast och om jag ska beskriva den väldigt kort så är det med orden ”Sköna riff, strukturerad melodi och ett jävla drivJag ger er Running Wild.

 


SLAYER : PINBALL ROCKS !

Bästa bloggläsare och alla ni som har det bättre ställt både ekonomiskt och materialistiskt än vad undertecknad har. Jag har i dagarna fått den äran att få bekanta mig med en iPad och det väckte en ”Craving” av rang kan jag meddela. Jag har en skaplig ”craving” om en iPhone också så det var väl inte helt oväntat att man skulle gå igång på iPaden. Men nu kommer jag till vad som känns viktigt för alla som har dessa tekniska underverk att få veta och det är att det numera finns en app av rang att flasha med och det är SLAYER Pinball Rocks. ….. FLOTT !!

 


Back in the days...

Kiss bjuckade ju i sanning på två rejäla gigs här i Sverige för inte så länge sedan trots att de har börjat komma upp i åren. Men även dessa legender har varit unga och gröna en gång i tiden, nu finns ett foto från 1973 till salu på E-bay. Fotot är taget bara några dagar efter att Ace Frehley gjorde sitt intåg i denna legendariska rockgrupp. Såhär såg det ut ….Back in the days !

 


My Life Is Pretty Plain...

All i can say is that my life is pretty plain

i like watchin' the puddles gather rain

And all i can do is just pour some tea for two

and speak my point of view

But it's not sane, it's not sane....

Blind Melon .. No Rain

 


Festivalområdet

Dagligen åker jag förbi platsen där årets Rockweekend går av stapeln och jag tycker att själva festivalområdet där scenerna ska stå känns litet. Kanske är större än man tror men från vägen ser det inte stort ut, men förmodligen så räcker det både till och blir över. Längtar som fan i alla fall. Hoppas ni får en trevlig helg …. ROCK ON !

 

 


Parade Of The Dead

Här har ni en sprillans ny låt med Black Label Society som heter ”Parade Of The Dead”. Grymt sköna riff och i överlag en jävligt bra låt. Zakk Wylde still kicks ass

 


Ozzy, H.E.A.T och Guns n Roses

Det är lille-Lördag idag och alltså var det lille-Fredag igår som min druckne kamrat uttryckte det så fint när han kom lunkandes på trottoaren med rödsprängda ögon i morse. Men då är han ung och har bara sig själv att tänka på så det är lika bra han passar på att fira lille-Fredagar medans han orkar som jag då vis av ålder och erfarenhet proklamerade för honom. Någon som har firat det mesta och dessutom i ohyggligt långa perioder är ju Ozzy Osbourne och därför har även forskarna börjat att intressera sig för denna ”livsnjutare” och skall därför kartlägga hans genetiska kod för att kolla hur han har överlevt. Mitt råd är att kolla Keith Richards och Lemmy också när dom ändå är i farten.

 

Sen läste jag att H.E.A.T söker ny sångare efter ett gemensamt beslut att Kenny Leckermos privatliv gör att gruppen inte kan satsa så mycket som dom vill. Synd att man inte kan sjunga för då hade man kunnat gjort anspråk på platsen ,arbetslös som man är.

 

Sist men inte minst så vill jag avsluta helt enligt tv-nyheternas regelbok med något gulligt eller roligt, i detta fall roligt. Och det är Guns n Roses keyboardist Chris Pitman som gör ett fantastiskt komiskt fall på deras konsert i Moskva.... Varför är det så roligt med folk som ramlar ?

 


Entertain me

Njae det händer inte mycket här inte, förutom att jag lovade att länka till en blogg om ekohus , men annars så hittade jag ett roande klipp med lite rekorderlig rock n roll från gruppen Sin City Sinners som piggade upp lite i regnvädret. Hajade mest till för att jag såg att den gamle tuppen Ron Jermey medverkade i videon. Jag ger er Sin City Sinners med låten Goin To Vegas... Håll till godo !

 


Trött

Attans så segt det var idag, vädret är surt och kallt och man går på halvfart känns det som... Jag är trött och skulle hellre legat kvar i sängen men jobbet måste göras även om det går på halvfart idag. Idag jobbar jag till tonerna av IRON MAIDEN's live skiva från nådens år 2002 d.v.s ROCK IN RIO men inte ens det piggar upp som jag trodde det skulle göra... man börjar bli gammal och trött helt enkelt.

 

 


Im a happy camper

Söndag ... Igår kände jag mig som den gamle W.A.S.P-gitarristen Chris Holmes.... Men idag är det inte lika roligt :)


Festivaltider !

Så här i festivaltider så läser jag på Rockweekends hemsida att biljettrekord har slagits och att det INTE blir någon prishöjning på biljetterna, alltså kan man ända fram tills festivalen drar igång köpa en tredagars plåt för det ypperliga priset 595 riksdaler + serviceavgift. Mycket bra om ni frågar mig !. Eftersom Rockweekend är det enda musikaliska event som jag ska besöka i sommar så kommer jag förmodligen att skriva mycket om det den kommande tiden.... Rock on !!Fattigdom & bilreparationer...

Var ska man vara nu ?

Är jag där ? Svar: ICKE

....suck...

Jag ska slänga ut ett par tusen på

att laga bilen istället.

Fasen va gött för alla som är på SRF nu.16:e Augusti...

Detta magiska datum bör noteras av samtliga för då kommer Maidens nya vax The Final Frontier. Biten El Dorado ligger ute redan nu .. FLOTT !!!

 


Hot Tuesday

Ja då var det Tisdag och det händer inte mycket här vill jag lova så det finns inte mycket att skriva. Glädjande då är att det var riktigt varmt i morse så därför passar väl ett klipp med det Schweiziska svänggänget KrokusToo Hot heter biten, HooDoo heter vaxet.

 


Trummis ställer skåpet på plats.

Kolla in det här klippet om ni inte har sett det. Detta borde visas som instruktionsvideo till blivande hårdrockstrummisar. Det handlar om show och image på hög nivå. Jävlar i min lilla låda :-)

 


Global Metal

Ja då har man läst allt om gårdagens AC/DC-event och som jag misstänkte så var det....alldeles....alldeles underbart. Kul för er som var där (i salute you). Själv så satt jag hemma i min ensamhet och hoppade mellan tv-kanalerna och jag lyckades pricka in dokumentären Global Metal på Canal+ ,en mycket intressant film som jag starkt rekommenderar.

 

Annars händer det inte så mycket, Ikväll kommer ungarna (tack gode gud) för det är äckligt tyst i huset när dom är hos sin mor. Jo förresten jag måste lägga in reportaget om Axl Rose's flaggodyssé från Norge.... Underbart !!

Saxat ur Aftonbladet:


Avundsjuk jag är så avundsjuk....

Som vanligt när det är något bra så sitter man hemma och svär att man inte är där …..

 

Saxat ur Aftonbladet.

 

 

 

 

 

 

 

 


Born To Raise Hell ?

Idag börjar ett nytt kapitel i livet, idag är början på resten av mitt liv. Livet är just nu som ett oskrivet blad och det är faktiskt spännande att veta att det är så, men som den musiker jag är så vill jag ha ett "soundtrack of the day" och för att ta mig tillbaka till nådens år 1996 så känns det som att Motörheads Born To Raise Hell blir det självklara valet. 1996 var förra gången som livet var ett oskrivet blad men som sagt nu är det dags igen....


"Listen up here, i'll make it quite clear
I'm gonna put some boogie in your ear
Shake and bop, dont you stop
Dance like a maniac until you drop
I dont mind , i dont mind
I can run a razor right up your spine
What are you waiting for
What do you think you were created for

Show us you care, show us you dare
You dont know what happened, not if you weren't there

Born to raise hell, born to raise hell
We know how to do it and we do it real well
Born to raise hell, born to raise hell
Voodo medecine, cast my spell
Born to raise hell, born to raise hell
Play that guitar just like ringin' a bell
Take it or leave it."For Those About To Rock !

Även om AC/DC hoppade över For Those About To Rock på Söndagens konsert i Oslo på grund av förseningar med flyget så får man väl ändå tycka att det är en imponerande setlista . Detta gjorde ju inte min avundsjuka mot er alla som har en plåt till Sverigespelningen mindre....

 


RSS 2.0