The Razor's Edge

Den 21 September i nådens år 1990 släpper AC/DC sitt album "the razor edge" samma datum befinner sig min ömma moder i London och irrar vilset runt omkring på gator och torg för att kunna lägga vantarna på ett nypressat ex av nämnda album. Hemma i Svedala går den då unge och flygrädda herr ztizzmeister och väntar otåligt på hemkomsten som sker några dagar senare, förväntan är enorm för att kunna få lägga
"Londonexemplaret" av "the razors edge" i cd-spelaren. När moderskapet äntligen kommer hem och packar upp det som inhandlats så tindrar min far och jag ikapp, jag för min cd och fadern för sin Chivas Regal 12 years whisky.


Lika snabbt som farsan hinner provsmaka sin whisky så har jag placerat cd-skivan i cd-spelaren och avnjuter första spåret och mastodontlåten "Thunderstruck", jag lyssnar på den om och om igen innan jag går vidare till nästa spår. Vid spår 4 och låten som albumet fått titeln av "The razors edge" kommer min whiskyfryntliga far in och dräper några klassiska kommentarer i stil med "Har någon lagt katten i torktumlaren" & "Det låter som en gammal stenkross...ska det vara bra det här ? "men inga whiskyfryntliga kommentarer kunde få mig ur min högtidsstund som endast ett nypressat hårdrocksvax kunde ge en hårdrockande ungdom i den då så enkla tidsåldern.Money Talks !

Materiell lycka är jävligt underskattat, plånkan går som en gäddkäft och "i like it alot". Därför passar det så bra med den slagkraftiga låten "money talks" med AC/DC från albumet The Razors Edge och det albumet kommer jag återkomma till framöver. Mycket nöje :)

Nya Eddie

Iron Maiden presenterade den "nya Eddie" i Lördags och så här ser han ut...

Fredagsmys

Tjipp och välkomna till Hajk !

Satan i gatan va skönt att det är Fredag. Kvällen kommer gå i det traditionella Fredagsmysets tecken med läskeblask, godis, chips och dip. Jag petar väl i mig en fegis eller två framför tv'n men någon "Kapsyl av" blir det då inte i helgen. I övrigt blir det inte så stora utsvävningar denna helg, bilen ska lagas och ett restaurangbesök med ungarna är inbokat. Därmed önskar jag er alla läsare av denna mediokra hårdrocksblogg en synnerligen god och trevlig helg.
Bullet ! ... YES !!!

Bullet kommer till Get Away Rock Festival i Gävle i sommar !! Fan va najs , det gillar jag .. Bite the bullet

"Steve Harris - The Clairvoyant"

Stipe Juras från MaidenCroatia har plitat och släppt en bok om Steve Harris med titeln "Steve Harris - The Clairvoyant". Boken har just släppts på Engelska och Kroatiska och jag vill absolut lägga vantarna på ett ex. Boken kan beställas på www.maidencroatia.com via PayPal. Några av dom som har intervjuas för boken är Dean Karr, Keith Wilfort, Paul Di'Anno, Dennis Stratton, Clive Burr, Neal Kay, Markus Grosskopf, Blaze Bayley, Mike Kemp, Lauren Harris, Paul Anthony Quinn, Slaven Bilic (ex-West Ham spelare och Kroatisk fotbolls team coach), och många fler. Själv är jag mest intresserad av vad gamle Paul Dianno har att säga om Steve. Nåväl jag slänger in bokens beskrivning på utrikiska så det blir lite internationellt och fränt här på bloggen. UP THE IRONS !!


The official book description:


This is the story of Steve Harris, bass player and founder of IRON MAIDEN, told from memories and anecdotes of his fans, friends, associates and family, a warm and intriguing story of a man who boldly followed his vision. It isn't a biography in the classical sense; it doesn't follow Steve's life chronologically, it's more of an account about him from the perspectives of all the interviewees.Materiell lycka & Visdomsord

Gårdagskvällen var fantastisk, vilken konsert, jag är mållös och kan inte finna ord att beskriva hur bra det var så därför går jag raskt vidare i detta inlägg. Vintern har inte bara gått hårt åt mig själv utan den har varit obarmhärtig mot min bil också och nu är den trasig igen. Men jag orkar inte nedslås av detta bakslag då jag håller på att belönar mig för att jag ensam och fattig har klarat mig igenom hela tunga vintern med pellets, ambulansfärder, handskottning, konstiga arbetstider och pusslande med ungar och barnvakter. Självklart är jag inte ensam i denna sits i vårt avlånga land men det har då fan inte varit roligt !!


Nu ska jag belöna mig med materiell lycka !
. Jag har ju under denna bistra tid gått och fått ett nytt jobb så nu är jag mer stadd vid kassan och utrymme för små utsvävningar finnes, vilket gör mig på otroligt bra humör. En bra sak har då kommit ur denna helvets årstid och det är jag vet vilka som numera kan kalla sig medlem i "Kapten Camaros dynamiska besättning". Så var detta skrivet och det känns bra att få det ur världen. Ikväll hämtar jag nya tv'n om bilen håller. Dagens visdomsramsa lyder som följer: When life gives you lemons, you make lemonade!Ripsaw

Blir torftiga inlägg nu när jag inte har internet hemma, men nät är beställt och snart är det som det ska vara igen. Ikväll ska jag på konsert, äldsta dottern ska sjunga och det kommer bli ett bra ställ, det känner jag på mig.


Härliga helg !

Jag har anglat ....och kört omkring på isen med en galet snabb skoter F8...och köpt en 47" lcd...Sen hann jag med en massa stölleprov också....


Helgen är här !

Ja då var det helg igen och min helg är som mitt liv "ett oskrivet blad". Vad ska jag göra & vad ska man hitta på ?. Barnledig är jag så det blir väl något stolleprov innan det är klart antar jag. Det ryktas om någon hårdrockskväll på Lördag som verkar intressant dock verkar informationen om vilka svänggäng som ska spela vara bristfällig. Nåväl jag låter udda vara jämt och Orsa-kompani lovar inget bestämt, vi får helt enkelt se vad som händer. Men givetvis så önskar jag eder alla en fröjdefull helg. Kapsyl Av !!


From Fear To Eternity

FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'

Den 23 Maj släpper även mina husgudar IRON MAIDEN ett vax och sin vana trogen så kommer det såklart ett samlingsalbum. Albumet har fått det fyndiga namnet "From Fear To Eternity" och det är väl inte mycket att orera om, Maiden spottar ju ur sig samlingar titt som tätt. UP THE IRONS !!


DISC 1
1. The Wicker Man 4.36
2. Holy Smoke 3.49
3. El Dorado 6:49          
4. Paschendale 8.28
5. Different World 4.19
6. Man On The Edge (LIVE) 4.40
7. The Reincarnation of Benjamin Breeg 7.22
8. Blood Brothers 7.14
9. Rainmaker 3.49
10. Sign of the Cross (LIVE) 10.49
11. Brave New World 6.19
12. Fear Of The Dark (LIVE) 7.41
 

DISC 2
1. Be Quick Or Be Dead  3.24
2. Tailgunner 4.15
3. No More Lies  7.22
4. Coming Home 5.52
5. The Clansman (LIVE) 9.06
6. For the Greater Good of God 9.25
7. These Colours Don't Run) 6.52
8. Bring Your Daughter... To The Slaughter 4.44
9. Afraid to Shoot Strangers 6.57
10. Dance of Death 8.36
11. When the Wild Wind Blows 11.02Call To Arms

I brist på internet så tittar jag otroligt mycket på tv istället och eftersom jag har ett par hundra kanaler så finns det alltid nått att titta på. Men allt för oftast så är det VH1-kanalerna som går runt därhemma på Valla. Igår bjöds det på mycket SAXON och då känns det extra värt att notera att SAXON släpper nytt vax den 23 Maj med namnet "Call To Arms. Själv har jag fortfarande förra sommarens Saxonspelning på Rockweekend i färskt minne och jag har alltid gillat Saxon så för mig blir det ett välkommet skivsläpp från dessa giganter...bland giganter. Skaffar jag någon gång en restaurang, vägkrog eller liknande så ska jag givetvis ha en rätt med namn "Biff Byford" på menyn ;)

I Salute You

Vill bara passa på att tacka min rockande broder Micke för hans eminenta inlägg om ztizzebloggen på sin blogg.
Mickes blogg är en av de få bloggar som jag faktiskt följer dagligen och jag rekomenderar alla att surfa in på hans blogg och förkovra er bland alla inlägg. Karln är inte bara bloggare utan dessutom en skådespelare av rang och figurerar just nu i bioaktuella filmen "odjuret".... Cheers Micke & Rock on !!http://loveliferock.blogg.se/
You Could Be Mine


Knappt har man hämtat sig från ryggskador och annat elände så är det dags att ge sig ut på turné igen. Så jävla skönt att det är helg, känner mig sliten och utarbetad och behöver verkligen detta andrum som i folkmun kallas helg. På Lördag ska jag spela förvisso, men det kommer säkert bli roligt och det kommer slinka i både en och annan kall under spelningen också så att det känns att det är helg. Kl 15:30 idag är det "kapsyl av" Hoppas ni alla får en grym och rejäl helg ..
Rock on !!
Empty Rooms . . .

Jag vill bara passa på att visa min respekt och hyllning till en av de stora musiker som så tragiskt lämnade oss den 6 Februari, Gary Moore. Både plattan Victims of the Future och Wild Frontier har vevats otaliga gånger hemma hos mig genom åren och jag håller ännu låten "Empty Rooms" som en av mina absoluta favoriter bland de lite mer melankoliska bitarna som jag då och då exponerar mina hörselgångar för.

R*I*P GaryProdigal Son


Ohoj seglarvänner !

The Ztizzmeister är tillbaka på banan igen, dock utan tillgång till nät på hemmaplan så det blir långt mellan inläggen. Massor har hänt sedan sist och ryggen är väl skapligt bra även om det gör ont ibland.
Skönt att den äckliga vintern börjar släppa sitt grepp för jag orkar inte mer snö & kyla. Nog med klagan och gnäll nu för det har ju hänt roliga saker också men det kan vi ta en annan gång om det ens är någon som är intresserad. Nu när solen lyser och värmer börjar det bli dags att planera in sommarens festivaler och konserter och det blir väl Get Away Rock Festival i Gävle för min del eftersom det inte verkar bli någon Rockweekend i år. Är väl inte direkt någon monsterbokning i Gävle ännu men Accept är en bokning av rang måste jag ändå säga. Det här var väl allt jag hinner med att skriva nu men jag vill också passa på att tacka för kommentarerna speciellt Micke och radiogirl som har tagit sig tid och lagt två stycken så Horns up to you.

RSS 2.0