Bullet - Highway Pirates

9 gånger av 10 så hämtar jag oftast kraft och energi från musikens underbara värld och då nästan oavkortat från det som i folkmun kallas hårdrock. Visst, jag lyssnar på annan musik också men det är ändå för hårdrock som mitt musikhjärta klappar lite extra. Jag har ju tidigare i denna eminenta hårdrocksblogg hyllat våra svenska hjältar i bandet Bullet. Dels för deras sjukt bra album "Bite the bullet" men även för att dom är ett riktigt jäkla bra liveband. Nu när jag suttit i tvenne dagar i denna vanvettiga kyla som omsluter mitt hus (just nu -17) och som även tränger sig in genom halvtaskigt isolerade fönster så har jag då och då slängt tankarna till sommaren som var och den gudomliga värme som vi hade i ett par veckor. En av dom dagarna närmare den 24 Juli i sommras så var jag och kollade på Bullet och lät mig imponeras över deras alster och scenshow och just i dagarna när jag drömt mig tillbaka till sommaren och lyssnat på nämnda album så slår mig en nyhet som jag gläder mig ohyggligt mycket åt. Bullet släpper nytt album !! Den 4 Februari mitt i "ishelvetet" jag kallar vinter så kommer en värmande ljuspunkt. Vaxet kommer heta "Highway Pirates" och det ryktas att Biff Byford från legendariska SAXON gör ett inhopp och bidrar med en liten yster detalj. Men fram tills dess får vi hålla tillgodo med tidigare produktioner av Bullet och jag slänger naturligtvis in den fantastiskt sköna videon till "Bite the bullet" som dagens melodi, håll till godo folk det är "bra skit" som ungdomen säger....


Kickstart My Car !

Hej , tjenare och hallå. Fredagen och Lördagen var i sanning dagar som jag kommer bära med mig länge eftersom jag fick tillbringa både Fredagkväll och hela Lördagen och en bit in på Söndagen med den person som jag tillägnade mitt förra inlägg. Men från det att jag vaknade ensam i morse så har dagen gått i motgångarnas tecken. Men det som stör mig mest är att biljäveln är stendöd, den står där som ett as och ett monument och vägrar fungera !. Eftersom jag inte tillhör släktet "Händige Herrn" så får jag naturligtvis lämna den till någon mer händig (läs bilverkstad) och vi vet ju alla vad duktigt dom kan ta betalt. Det är brist på likvida medel så det räcker redan och var jag ska hitta pengar att laga bilen med har jag dock inte listat ut än. Det borde vara olagligt för bilar att inte fungera. Men skit samma man kan ju inte få allt här i livet, jag har ju i alla fall tur i kärlek :) Dagens melodi blir naturligtvis "Kickstart My Heart" med Motley Crue även om jag just nu behöver någon som Kickstartar biljäveln.


Nothing Else Matters...

 

Jag är inte bara hårdrockare jag är grosshandlare, greve och baron också men framförallt en obotlig romantiker. Jag har gått här en längre tid och pendlat mellan hopp och förtvivlan men så idag har saker och ting fallit på plats. Jag har ju gjort ett romantiskt utspel tidigare här på bloggen till denna underbara kvinna som jag senare tog bort, men det skyller jag på "temporary love insanity". Så detta inlägg tillägnas den person som betyder så otroligt mycket för mig och som gör mig lycklig och glad. Tack för att du finns där för mig och nu vet vi ju vad som verkligen är viktigt ....Vi syns imorgon ;-).... "Nothing Else Matters" ..


Morbid Angel - Blessed Are The Sick

Jag är sjuk som en hund , halsen känns som ett öppet sår som man häller grovsalt i varje gång man sväljer, örat värker ...voj voj. Somliga straffar gud på en gång. Nu ska jag krypa ner i min självömkan och tycka synd om mig riktigt ordentligt. Dagens melodi blir naturligtvis Blessed Are The Sick - Leading The Rats med Morbid Angel... Återkommer när jag känner mig friskförklarad.


Grosshandlare Ztizze !

Ja det blir fan ett inlägg som inte innehåller ett uns av hårdrock idag mer än att jag är "Gentleman Jack" med hela svenska folket eter helgens utsvävningar. Sitter och summerar helgen som i Fredags innebar en spelning och på Lördagen blev det en grosshandlarsittning av rang. Ja den fortsatte idag också så än är det inte slut på festligheterna. För er som inte har varit på en grosshandlarsittning så kan jag bara meddela att det börjar redan på dagen med S.O.S (smör, ost & sill) Starköl, Jubileums Akvavit åttor två per man, sen blir det silvergroggar tills det är dags för Pytt i panna. Sen släcker och stänger sista man när kvällen är över. I celebrate Sundays !! Skåda klippet från Hedebyborna så vet ni vad jag snackar om ...MO HA HA HA HA !!!... Baron vill ha en grogg !!


Slayer - South Of Heaven

Hola Hombres ! Fanskapet är tillbaka på bloggarenan en sväng, har haft sjuuuuuuuukt mycket att göra den här veckan vilket idag resulterade i hjärtklappning och näsblod men vila får man göra någon annan gång. Sitter faktiskt och tar det lugnt nu och avnjuter en kall i all enkelhet och låter hörselgångarna exponeras av Slayer och alla deras fantastiska kompositioner. Det är fan i mej svårt att välja vilken som är Slayers bästa låt eftersom det är lika med Iron Maiden d.v.s helt omöjligt. Men jag håller South Of Heaven högt på topp 5 listan över Slayers låtar och den får bli dagens melodi. Förresten från det ena till det andra var det någon som såg dokumentären om Anvil i veckan ?? ....Otroligt fascinerande var den iaf...


Turbonegro - City Of Satan

Hank Von Helvete eller Hans-Erik Dyvik Husby som han egentligen heter är ju i dagarna aktuell som Cornelis Vreeswijk i filmen Corenlis. Det är en film som jag absolut vill se eftersom jag är stort fan av både Cornelis och "Hank". Just nu vevar jag Turbonegro om och om igen här i min enkla boning och min absoluta favoritlåt med Turbonegro är City Of Satan. Så valet av dagens melodi blev ju inte speciellt svårt och med denna "bit" vill jag önska er alla en stabil fortsättning på helgen. Rock On !!


Treat - World Of Promises

När vi ändå har varit inne och nosat lite på nostalgitrippar så kan jag berätta för eder alla ett och annat om ett årtal. Året var 1987 som för övrigt började på en Torsdag och gav oss minnen som att panten på läskburkar höjdes till 50 öre, Sveriges första TV-såpa, Varuhuset hade premiär, Sverige blev världsmästare i ishockey för första gången på 25 år vid VM i Wien, En säkring i Kaknästornet gick och hela Sverige blev utan radio och TV i två timmar. Twisted Sister splittrades, Windows 2.0 släpptes.... Ja listan på händelser kan göras lång men det var vi denna tid förutom vid de två timmars avbrottet när säkringen gick som jag satt vid TV'n och smådiggade Treat och låten Living In A World Of Promises det var inte bara en bra låt utan det var en sjukt snygg donna som krusade sig i videon också. Hittade en lite lätt laggande version på tuben som jag såklart slänger med i inlägget. I övrigt : "På västfronten intet nytt" förrutom att det är Thirsty Thursday då.


Infinite Dreams

Morgonen den 8 November vaknade Ztizze med känslan av att något inte stod rätt till, han kände i sitt ansikte som var alldeles iskallt att detta kan inte vara bra. Han försökte känna sina fötter men dessa var stelfrusna och knappt kännbara. "Vad har hänt ?" "Håller jag på att kallna av och dö ?" tänkte Ztizze när han försökte röra sin alldeles genomfrusna kropp och ta sig ur liggande ställning. Väl uppe så irrade han planlöst omkring undrandes vad som vad fel, "har jag månne åkt på pesten eller skörbjugg av all Ravioli ?" . Plötsligt när han vaknat till lite bättre uppdagades det vad som var fel. Ztizze ryckte förskräckt till och en obehagskänsla fylld med svår ångest och ilska rusade genom kroppen när han såg termometern på väggen !... 13 grader varmt ..INNE. 


Ja och med den lilla historian så känns det som att dagens epos blir Iron Maiden och Infinite Dreams som dagens melodi, passar ypperligt med scenen klädd i isen och kylans tecken eftersom det var precis så det kändes imorse. Men jag rankar denna låt bland Maidens bästa också synd bara att jag aldrig har fått ynnesten att höra den live bara... Infinite Dreams...I cant deny them...

(Och pelletspannan går bra?)


Future World

Tjoflöjt ! Idag är jag inte alls lika sliten som igår, var halvlugnt på jobbet och alla är glada. Vad kan väl då passa bättre än lite trallvänlig musik ? Dagens melodi är utan tvekan Future World. Helloween är ju i sanning aktuella just nu med nytt album och allt men jag väljer ändå att bjucka på en gammal goding som denna. I nådens år 1987 utkom albumet Keeper Of The Seven Keys (part1) där denna låt är hämtad från. Givetvis så sprang unge herr Ztizze omkring med en alldeles för stor T-shirt med Helloween på då och rockade precis lika hårt som jag gör än idag..


If you're out there all alone And you don't know where to go to Come and take a trip with me to Future World...


Sliten...

Idag är jag sliten.... Känner mig som Nick Nolte ser ut.


Therapy - Troublegum

Nu är det Fredag mina vänner och ni som har hängt med ett tag i den här bloggen vet att det kommer ystra och muntra Fredagsinlägg titt som tätt och denna Fredag är i sanning inget undantag även om det liknar Ztizze illa att helgen ska tillbringas på jobbet. Sju dagar av jobb väntar undertecknad och då kan vi redan nu göra klart att jag inte trivs något vidare så det kommer att bli drygt. Men nog om detta just nu sitter jag och skjuter upp allt som jag skulle ha gjort för flera timmar sedan och pluttar ut ett blogginlägg istället. Ikväll har jag turen att vara bjuden på olika tillställningar men jag måste ju välja och då har jag valt att tillbringa kvällen på en riktigt grosshandlarsittning med S.O.S ,Janssons frestelse och allehanda godsaker, det skulle visst sköljas ner med ett par kalla och dragnaglar vilket inte är fel en Fredagkväll. Men eftersom jag ska jobba imorgon så får det bli en stillsam afton. Helgens melodi är Therapy med Screamager från det helt underbara albumet Troublegum som utkom i nådens år 1994. Ha en trevlig helg ...Rock on !!

*****

**

Paparazzi - Metal Version

Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik. Så när lite musikalsikt begåvade människor får sätta tänderna i dussin-låtarna som vevas runt på radiokanlerna och centrifugera dom grundligt med fet dist och lite dubbla kaggar så blir ju till och med den tröttaste låt tjänlig. Jag är stor vän av "shreds" och andra musikaliska utsvävningar och jag finner stort nöje i Andy Rehfeldts olika versioner av mer eller mindre kända låtar. Så här kommer Lady Gagas -Paparazzi givetvis då i "Metal version" .... Bang your heads !


Psycho Circus

Är jag "in the Psycho Circus" eller kanske "The Twilight Zone" , Livet kan vara fruktansvärt surrealistiskt ibland. Ena dagen är man där det liknar så mycket skit att man knappt kan stava till det och dagen efter går man med ett fånigt leende på läpparna och tänker att "det blir inte underbarare än såhär". Framtiden ligger framför mig som ett oskrivet blad men just nu känner jag mig som en "Stranger in a strange land" men med det intet ont menat utan tvärtom. Jag är redo för världen men frågan är då : Är världen redo för mig ?!!? ...I've been waitin here to be your guide...so come...Reveal the secrets that you keep inside...Get up...No one leaves until the night is done, The amplifiers start to hum.. The carneval has just begun !!


RSS 2.0