MANOWAR


Med låttitlar som All Men Play On Ten, Die For Metal och Woman, Be My Slave förstår ju t.o.m. en under genomsnittet begåvad person att här har vi med riktiga karlakarlar att göra. Inga plyschkukar här inte! Testosteronet flödar fritt när Manowar skrider till verket. Djurhudar, svällande muskler och läderjalingar kombinerat med svärd, yxor och dundrande metal är receptet för denna New York kvartett. De är inte direkt några blyga violer utan proklamerar sig själva som The Kings of Metal.

 

Man kan ju lätt få för sig att bakom denna knogsläparattityd så döljer sig ett gäng neanderthalare som knappt kan skilja moll från dur, men ingalunda! Basisten och bandets grå eminens Joey DeMaio är en ekvilibrist av sällan skådat slag. Sångaren Eric Adams har en imponerande spännvidd och kan med lätthet navigera från ylande heavy metalskrik till finstämdhet och känsliga passager. Scott Columbus är en kompetent trumslagare men vinner poäng på att han har trummor i rostfritt stål. Respekt. Han bär dessutom en mustasch som får aktörer från tyska -70 rullar att flämta av beundran. Alla dessa tre herrar är biffiga med svällande muskler vilket får gitarristen Karl Logan att stå ut som Jonas Gardell på ett Hells Angelsmöte. Denne Logan liknar mest en byfåne i stil med Bröderna Hårdrock. Musikalisk så spelar han i ordets rätta bemärkelse andrafiolen till DeMaios solobasspel.

 

För att summera Manowar så kan jag hänvisa till följande anekdot en bekant berättade om när hans band var på Tysklandsturné och han satt å bajsonerade på en av konsertlokalens toaletter. Där på väggen stod skrivet med spritpenna:

I live metal

I eat metal

I shit metal”

-Joey Demaio

I rest my case.


Kommentarer
Postat av: Tobiasmari

Thank you for all your emails and help. I have solved my problems with your help and my life is now worth living. I cannot thank you enough for what you have done for me and want the whole world to know how grateful I am for you. Thank you thank you thank you.

2011-03-11 @ 11:09:23
URL: http://tobiasmari.blog24h.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0