Det var då....

Appropå nostalgi så ringde en gammal skolkompis igår som jag inte har pratat med på år och dagar och genast så kom det minnen från fornstora dagar då vi var det hårdaste och tuffaste som stod att finna på högstadiet. Vi snackar alltså Metal/Thrash kungarna som beväpnade med blandband intog skolans kaféteria som för övrigt kallades "Ranchen" (jo jag vet att det osar Redneck, Hillbilly och Banjo av namnet) Låt er dock inte luras av namnet för det var i övrigt ett mycket kompetent "hak" där Synthare och Hårdrockare hade sina respektive rangordningar och platser. Det gällde kort och gott att lägga rabarber på Hi-Fi anläggningen innan någon annan var där och besudlade den med Synth, Pop eller annan otjänlig musik.

Eftersom personalen var mycket bemötande med att den som var först att paxa anläggningen fick bjucka de övriga eleverna på den musik som man för dagen hade på sitt kassetband så krävdes det en hel del planerande. Det var ju omöjligt att vi kunde vinna racet på 20 minuters rasten varje gång så då fick vi se till att vi hade folk som jobbade åt oss, likt maffians Capos och Consiglieres så styrde vi med järnhand och hade allierade i varje grupp. Biljardspelarna hade ju ett liknande problem att det gällde att komma först till biljardbordet för att dom överhuvudtaget skulle ha en chans att få dra ett parti "hel eller halv" innan dagens slut. Eftersom dessa var helt ointresserade vilken musik som kompade deras spel så utrustade vi dessa med instruktioner var bandet med "våran musik" låg och att det var otroligt viktigt att dom såg till att det bandet startades när köer, kritor, biljardbollar hämtades strax bredvid High-Fidelity anläggningen.

Jag minns än i dag segerns sötma när man stegade in till ljudet av "Master Of Puppets" med "Metallica" som var första låten på bandet och hur man slängde en blick av märket blasé åt "Syntharna" som moloket satt och surade över att ha blivit slagit på målsnöret än en gång. Detta firades som vanligt med en rejäl kopp Cirkel Kaffe och en snus stor som ett väntrum. Snusdosorna lades upp på bordet bredvid Kaffekoppen som spelmarker utifall någon skulle ha missat att man nyttjade denna starka drog och sköljde ner den med något så vuxligt och allvarsamt som kaffe. Så under de 20 minuter som eftermiddagsrasten var så skulle man hinna med Metallica, Slayer, Megadeth, Testament, Anthrax, Kreator och helst hinna fylla i Sodom-loggan med bläck som man hade på jeansjackans arm. Ja det var i sanning tider det som man minns med glädje. Vill även tillägna detta inlägg till min numera avlidne kamrat som så ofta satt ribban när det gällde musiken och som presenterade nya grupper och hade järnkoll på vad som gällde och utan honom så hade det bog inte blivit så bra blandband som det blev.--- R-I-P Mackan --- (This one's for you brother)


Kommentarer
Postat av: Fred

Nostalgi, det gamla kriget mot syntharna, uppehållsrummet, sån jävla nostalgi! Tråkigt att höra om din polare... Älskar detta inlägget!

2010-12-07 @ 00:35:12
URL: http://woodsmanfred.blogspot.com/
Postat av: Ida

Nä. Inte alls kul att de lägger ner. Men det ska bli skönt att få se dem en sista gång i alla fall.

2010-12-07 @ 22:24:55
URL: http://drinkitup.blogg.se/
Postat av: radiogirl

Klart man spelade Metallica i uppehållsrummet. Allt annat vore ju helt bisarrt :)

Vilken trevlig blogg du har btw...här måste jag kolla in igen.

2010-12-07 @ 22:41:27
URL: http://www.radiogirl500.blogspot.com
Postat av: Micke

Those were the days!!! ;-)



sv:

Ja, det är tuffa tider när så många samtidigt är sjuka.

Visst var Tee´n cool. :-)

2010-12-07 @ 22:50:48
URL: http://loveliferock.blogg.se/
Postat av: Pauline

Sv: Ja det är helt värdelöst med snö och kyla enligt mig..

2010-12-07 @ 23:12:52
URL: http://pauiva.blogg.se/
Postat av: Fred

Ha ha, ja det kan man ju undra!

2010-12-07 @ 23:42:55
URL: http://woodsmanfred.blogspot.com/
Postat av: Palle

sv: förhoppningsvis får man fler chanser att se dom.

2010-12-08 @ 12:49:20
URL: http://paulagoesapocalypse.blogg.se/
Postat av: Morwen

Vilket fint inlägg!

2010-12-08 @ 17:41:44
URL: http://screamwithme.blogg.se/
Postat av: Morwen

Ida: Vaddå lägga ner? Metallica? :D Det ska de inte!

2010-12-08 @ 17:45:26
URL: http://screamwithme.blogg.se/
Postat av: Vanadesse.

Allt har ju tyvärr ett slut. Trist med sant! Får väl nöja oss med att det blir en sista spelning =)



Vilket grymt nostalgiinlägg! Och fint avslut om din vän.

2010-12-08 @ 18:22:43
URL: http://vanadesse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0